Ai ka ngrënë 18 biçikleta, 7 televizorë, 2 krevate dhe do te haj aeroplan: Për Guinness/ VlDEO

Ndërsa disa njerëz u përmbahen bazave të një diete vegjetariane, të tjerë shijojnë mishin, të gjithë përpiqen t’i japin trupit të tyre atë që u nevojitet për të funksionuar normalisht. Megjithatë, një nga rastet më ekstreme është “Mr.Omnivore”, stomaku i qëndrueshëm i të cilit fitoi një çmim Guinness për atë që hëngri.

Michel Lotito është bërë një emër i njohur në botën e argëtimit falë konsumit të tij të objekteve jo të tretshme si qelqi dhe metali.

I lindur në Grenoble në vitin 1950, ai zbuloi në ditët e adoleshencës se mund të hante gjithçka që donte, pra sende që nuk ishin të destinuara për ushqim, kështu që në vend që ta pastronte, arriti të hante copa xhami pasi kishte thyer një gotë.

Në moshën 16-vjeçare, ai hyri në industrinë e argëtimit dhe filloi të performojë falë dietës së tij të çuditshme. Metoda ishte thyerja e pjesëve metalike ose qelqi në copa më të vogla dhe gëlltitja e tyre së bashku me vaj mineral dhe shumë ujë.

Ajo që u zbulua më vonë ishte se ai kishte një çrregullim psikologjik që krijon oreks për objekte që nuk janë të destinuara për konsum dhe më vonë mjekët konstatuan se trupi i tij nuk ishte dëmtuar për shkak të shtresës së trashë të stomakut dhe zorrëve. Në të njëjtën kohë, mjekët zbuluan se lëngjet tretëse të Lotit (acidi i stomakut) ishin të ndryshëm nga ato të njerëzve të tjerë, që do të thotë se ai mund të treste objekte të pazakonta.

Në shfaqje, Michel hëngri gjithçka që i ishte vënë – metal, qelq, gome dhe materiale të ngjashme. Vlerësohet se ai hante një kilogram metal dhe xhami në ditë, gjë që do të vriste një person normal.

Gjatë karrierës së tij, ai ka arritur të hajë dhe të “tresë” deri në 18 biçikleta, 7 televizorë, 2 krevate, 15 karroca supermarketi, 1 kompjuter, 1 valixhe, 1 palë ski dhe 6 llambadarë. Arritja më e madhe në karrierë e Lotit është avioni që iu deshën dy vjet për ta ndërtuar, pas së cilës u kontaktua nga Libri i Rekordeve Botërore Guinness dhe iu dha “dieta më e çuditshme”. Ai vdiq në moshën 57-vjeçare më 25 qershor 2007 nga shkaqe natyrore.

/Ts.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *