Çfarë është “WhatsApp Gold” që po qarkullon në rrjetet sociale?

Një mashtrim i cili promovon një version me pagesë të “WhatsApp” dhe që gjoja përdoret nga njerëzit me famë po qarkullon në rrjetet socialeQuajtur “WhatsApp Gold”, përdoruesve të këtij aplikacioni u premtohen funksionalitete shtesë si dhe u jepen lidhje të cilat nëse i klikojnë mund të përfundojnë duke shkarkuar maluerë.

Përdorimi i medias sociale është rritur ndjeshëm ndërsa njerëzit janë të izoluar për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Në një deklaratë zyrtare kompania mëmë e “WhatsApp”, “Facebook”, ka thënë se po përballet me një kërkesë eksplozive në rritje të shërbimeve në javët e fundit ndërsa njerëzit po kthehen nga media sociale për të qëndruar në kontakt me familjen, miqtë e kolegët e tyre.

Mashtrimi “WhatsApp Gold” ka qarkulluar prej kohësh por vetëm në ditët e fundit ka dalë në sipërfaqe së bashku me mashtrime të tjera.

Një tjetër mashtrim që po qarkullon po në “WhatsApp” është ai i një videoje quajtur “Martinelli” dhe që përdoruesve u thuhet se nëse e shikojnë telefoni i tyre do të dëmtohet.

Videoja në fjalë nuk ekziston realisht dhe sikur të ekzistonte nuk mund të bëjë dëm nëse shihet nga brenda “WhatsApp”-it.

Mesazhi po qarkullohet nga njerëz të cilët mendojnë se janë duke i ndihmuar miqtë dhe të tjerët por që vetëm i frikësojnë ato.

/EpokaeRe/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *