Dimitrov: Gjuha maqedonase është çështje e brendshme, jo e Bullgarisë

Çështja e gjuhës maqedonase është pyetje për popullin maqedonas, është shprehur në emisionin “200” në Alsat, zëvendëskryeministri për çështje evropiane, Nikolla Dimitrov. I pyetur nëse është e mundur një zgjidhje me Bullgarinë për disa nga çështjet e diskutueshme, Dimitrov ka thënë:

“Çështja e gjuhës maqedonase është çështje e popullit maqedonas. Ndërsa ne nuk ecim dhe themi – gjuha juaj nuk është gjuha juaj …, gjuha jonë është puna jonë. Këtë çështje e kemi kuptuar plotësisht nga të gjitha shtetet anëtare, nga kryetari i KE-së, nga kryetari i Këshillit Evropian dhe këtë çështje e mbyllëm në OKB, ku gjuha jonë është maqedonishtja. Ne jemi të gatshëm të gjejmë mirëkuptim për të gjitha shqetësimet e Bullgarisë, por kjo nuk është shqetësimi i tyre, kjo është puna jonë dhe marrëveshja thotë se ne nuk do të ndërhyjmë në punët tona të brendshme”, tha Dimitrov.

/Ts.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *