DOKTORESHA SPECIFIKON KOHËN IDEALE KUR JU DUHET TË PESHOHENI

Për shkak se pesha juaj mund të luhatet gjatë gjithë ditës, është më mirë të peshoheni gjithmonë në të njëjtën kohë, në mënyrë që të merrni leximin më të saktë të peshës suaj. Dhe në mënyrë ideale, kjo do të ishte në mëngjes para se të hani ose pini ndonjë gjë, tha doktoresha Akua Ampadu për Pop Sugar, njofton Insajderi.

Peshimi gjatë natës mund të tingëllojë një alarm i rremë se keni shtuar peshë, sepse shumica e ushqimeve nuk janë tretur në mënyrë adekuate deri në fund të ditës. Për këtë arsye, “koha më e mirë në mëngjes pasi të keni përdorur banjën”, shpjegoi Dr. Ampadu. “Në mëngjes, shumica e ushqimit që keni konsumuar një ditë më parë është tretur ose hequr si mbeturinë.”

Ajo gjithashtu rekomandon heqjen e rrobave tuaja para se të shkelni në peshore, sepse edhe ato mund të ndikojnë në leximin.

Vendndodhja e peshores është po aq e rëndësishme, shtoi Dr. Ampadu. Ajo juaj duhet të vendoset në një sipërfaqe të fortë, të sheshtë dhe kurrë në qilim.

Po kështu, është më mirë nëse peshorja juaj qëndron në të njëjtën dhomë të paprekur derisa të jetë e nevojshme. Dhe, sado e çuditshme të duket, ka mënyra të gabuara për të qëndruar në një peshore. Për t’u siguruar që pesha juaj është e shpërndarë në mënyrë të barabartë, “vendosni këmbët në mënyrë të barabartë në qendër të peshores”, tha Dr. Ampadu. 

/Insajderi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *