EKIPI I ASTRONAUTËVE NIS UDHËTIMIN PËR NË STACIONIN NDËRKOMBËTAR TË HAPËSIRËS

Katër astronautë , tre nga SHBA dhe një nga Japonia – janë nisur nga Florida për një mision në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës (ISS).

Ekuipazhi hipi në orbitë në një raketë dhe kapsulë të siguruar nga kompania SpaceX.

Është vetëm hera e dytë që firma furnizon shërbimin.

Agjencia amerikane e hapësirës Nasa ka thënë se tani po hyn në një epokë të re në të cilën udhëtimet rutinë të astronautëve në orbitën me tokë të ulët po kryhen nga ofruesit komercialë.

Katër individët që shkojnë deri në ISS janë amerikanët Michael Hopkins, Victor Glover dhe Shannon Walker dhe astronautja me përvojë e agjencisë japoneze hapësinore (Jaxa) Soichi Noguchi.

Duke marrë pjesë në këtë mision, Noguchi bëhet vetëm personi i tretë në histori që largohet nga Toka në tre lloje të ndryshme të automjeteve hapësinore, pasi kishte fluturuar më parë me Soyuz.

/Insajderi.com

BBC News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *