GJERMANI, ÇDO PACIENT COVID-19 TANI INFEKTON MË PAK SE NJË PERSON TJETËR MESATARISHT

Faktori i infektimit për koronavirusin ka rënë poshtë R01 në Gjermani, njofton Instituti Robert Koch.

Kjo do të thotë që një person që ka Covid-19 tani infekton më pak se një person tjetër mesatarisht.

Numri i rëndësishëm R, që tregon numrin mesatar të njerëzve që do të kapin sëmundjen nga një person i vetëm i infektuar, aktualisht është në 0.7, tha instituti.

Në një konferencë shtypi të mërkurën, Kancelarja gjermane Angela Merkel tha se mbajtja e e një numri të tillë ishte e rëndësishme për të përmirësuar koronavirusin dhe për të qenë në gjendje të shkallëzonte disa nga kufizimet në jetën publike.

Merkel paralajmëroi se nëse faktori rritet përsëri në madje 1.1, sistemi i kujdesit shëndetësor të Gjermanisë mund të mbingarkohej brenda disa muajsh.

/Insajderi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *