Gjigantët e teknologjisë bashkohen për të luftuar lajmet e rreme për koronavirusin

Gjigantët më të mëdhenj të teknologjisë amerikane janë bashkuar për të luftuar mashtrimet e koronavirusit, mashtrimet dhe lajmet e rreme online.

“Facebook”, “Google”, “LinkedIn”, “Microsoft”, “Reddit”, “Twitter” dhe “YouTube” kanë bashkëpunuar të gjithë për të zgjidhur krizën, raporton “The Sun”.

Ajo vjen ndërsa zbulohet se si mashtrimet e koronavirusit dhe teoritë e komplotit COVID-19 janë përhapur shumë.

Në një deklaratë të përbashkët, ata shkruajnë: “Ne po punojmë ngushtë së bashku në përpjekjet e përgjigjes COVID-19. Ne po ndihmojmë miliona njerëz të qëndrojnë të lidhur ndërsa luftojnë bashkërisht mashtrimet dhe dezinformatat në lidhje me virusin, duke rritur përmbajtjen autoritare në platformat tona. Dhe ndarja e azhurnimeve kritike në koordinim me agjencitë qeveritare të kujdesit shëndetësor në të gjithë botën. Ne ftojmë ndërmarrje të tjera të bashkohen me ne ndërsa punojmë për t’i mbajtur komunitetet tona të shëndetshme dhe të sigurta”.

Ende ka mungesë detajesh se çfarë do të thotë kjo. Por ka të ngjarë që ajo të përfshijë shkëmbimin e njohurive rreth mashtrimeve të përhapura.
Tani presioni është duke u rritur që firmat e teknologjisë të bëjnë më shumë.

/EpokaeRe/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *