Në Gjermani fëmijët u rikthehen shkollave

Fëmijët në Gjermani u rikthyen ditën në shkolla, pas ndërprerjes së saj për më shumë se dy muaj për shkak të pandemisë së shkaktuar nga virusi i ri me origjinë nga Kina.

Në shumë shkolla atje,  nxënësve në orën e parë iu mësua se si të ruajnë distancimin social dhe të zbatojnë rregullat bazë të higjienës.

Fëmijët u rreshtuan në një distancë të kërkuar nga njëri-tjetri dhe kur hynë në shkolla dezinfektuan duart me pajisjet që iu ishin vendosur në çdo ambient. Pjesa më e madhe e tyre ishte e pajisur me maska mbrojtëse.

Një ditë më parë, kancelarja Merkel me liderët rajonalë ranë dakord për hapjen e shkollave dhe shumë aktiviteteve të tjera, megjithatë u parashikua se nëse do të ketë një shtim të rasteve me koronavirus do të aplikohen “frenat e emergjencës”, të cilat parashikojnë rikthimin e masave shtrënguese.

/Albinfo.ch./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *