Jetesa në Gjermani: Ja sa para i harxhon për një muaj një emigrant

pixabay

Një shtetas kroat që jeton me familjen e tij në Gjermani, Ivan Lovriq, publikoi një video, në të cilën renditi të gjitha kostot e jetesës në Gjermani, përcjell albinfo.ch.

Lovriq e ka bërë këtë në kanalin e tij në YouTube, çdo vit për disa vjet.

“Në videon e sotme, unë do t’ju tregoj sa janë shpenzimet mujore të familjes sime me katër anëtarë në Gjermani më 2021”, tha Lovriq.

“Kostoja më e madhe nëse nuk keni një pronë është çmimi i qirasë. Në rastin tonë, është 1,150 euro”, tha ai. Ai shtoi se kjo përfshin koston totale të qirasë. Për shembull, parkimi, ngrohja, uji i nxehtë. Ai gjithashtu thotë se është në një lagje ku çmimet janë pak më të larta.

Ai thotë se çmimi i grumbullimit të mbeturinave i kushton 252 euro në vit, që është 21 euro në muaj. Energjia elektrike është 65 euro në muaj, thotë ai. Për internetin, ai thotë se paguajnë 35 euro në muaj.

Abonimi është gjëja tjetër që Lovriq e krahasoi me televizionin në vendin e tij, Kroaci. Kjo, thotë ai, është 17.50 centë në muaj.

Të tre telefonët, thotë ai, i kushtojnë rreth 60 euro në muaj.

Lovriq gjithashtu renditi kostot e tjera në regjistrim. E gjithë familja e tij harxhon midis 2,700 dhe 2,800 euro në muaj. Por ai theksoi se ai dhe familja e tij ka disa specifika kur bëhet fjalë për kostot dhe se dikush mund të kalojë shumë më lirë.

/albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *