Shqiptari shpallet trajneri më i mirë i Italisë nga Federata Italiane e Shahut

Federata Italiane e Shahut shpallë shqiptarin si trajneri më i mirë i Italisë.

Së fundi, shqiptari, Aleks Çapaliku është shpallur si trajneri më i mirë dhe më profesional në Itali, shkruan albinfo.ch.

Aleks Çapaliku hyn në “Albo d’Oro della Federazione Italiana Scacchi (Si regjistri i Artë i Federatës Italiane të Shahut). Ai është shpallur nga Federata Italiane e Shahut si trajneri më i mirë i Italisë së Veriut.

Çapaliku prej shumë vitesh shërben pranë institutit edukativ “Istituto Comprensivo di Tarcento”, në Udine të Italisë si tutor shahu për fëmijë, transmeton tutje albinfo.ch.

Ai gjithmonë ka qëndruar i saktë, sjellje i sjellshëm dhe vendosmëri. Falë mjeshtrit, nivelet e lojës dhe entuziazmi janë gjithmonë të larta.

Prestigji i hyrjes së tij në rrotën e nderit bie në mënyrë të pashmangshme edhe në të gjitha klubet dhe shkollat ​​ku ai shërben, të cilët kanë njohur gjithmonë cilësitë e Maestro Aleks Capaliku.

/Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *