Tregtia elektronike rritet 49 % si pasojë e COVID-19

Sipas të dhënave të reja nga Indeksi i Ekonomisë Digjitale të Adobe, tregtia elektronike amerikane u rrit me 49 % në prill, krahasuar me periudhën fillestare në fillim të marsit para se të hynin në fuqi kufizimet e pandemisë.

Artikujt ushqimorë në internet ndihmuan në rritjen e shitjeve, me një rritje prej 110 % të shitjeve ditore midis marsit dhe prillit.

Ndërkohë, shitjet elektronike u rritën 58 % dhe shitjet e librave janë dyfishuar.

Adobe punoi me 80 nga 100 shitësit më të mëdhenj në internet për t’i mbledhur të dhënat e saj. Numrat tregojnë se konsumatorët janë të gatshëm të shpenzojnë për produkte që do t’i ndihmojnë atyre të menaxhojnë krizën nga COVID-19. Kjo përfshin, në pjesën më të madhe, blerjen dhe shpërndarjen e ushqimeve në internet.

/EpokaeRe/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *