TRUMP PËR GARËN PRESIDENCIALE: ASNJËHERË MOS VENDOSNI BAST KUNDËR MEJE

Trump, i cili nuk ka folur publikisht që kur Joe Biden u shpall president i zgjedhur, mbetet i sigurt se ai ende mund të fitojë, transmeton Insajderi.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, paraqiti një skenar të detajuar në të cilin ai beson se ai mund të marrë një fitore zgjedhore nga Presidenti i zgjedhur Joe Biden, duke deklaruar: “Asnjëherë mos vini bast kundër meje”, raporton Al Jazeera.

Trump, i cili nuk e ka pranuar garën dhe as nuk ka folur publikisht që nga pesë nëntori, përshkroi gjatë një thirrje telefonike të enjten me kolumnistin konservator të Washington Examiner, Byron York, se si ai i sheh rinumërimet dhe çështjet gjyqësore që ndryshojnë rezultatin në favor të tij.

“Ne do të fitojmë Wisconsin”, i tha Trump, Byron York, edhe pse ai është prapa me vetëm më shumë se 20,000 vota nga gati 3.3 milionë vota.

Pritet që Trump do të bëjë thirrje për një rinumërim atje javën e ardhshme. Në vitin 2016, Trump fitoi Wisconsin me 22,478 vota nga pothuajse tre milionë vota dhe një rinumërim atë vit preku vetëm 131 vota – në favor të tij.

“Arizona – do të zbresë në 8,000 vota dhe nëse mund të bëjmë një auditim të miliona votave, do t’i gjejmë 8,000 vota të lehta. Nëse mund të bëjmë një auditim, do të jemi në gjendje të mirë atje”, vazhdoi Trump.

Ai shprehu besimin se do të fitojë Gjeorgjianë pas rinumërimit të votave që do të fillojë atje në ditët në vijim. “Ne kemi arritur në rreth 10,000 – 11,000 vota dhe kemi numërimin e duarve”.

Me Miçigan dhe Pensilvani, “dy shtetet e mëdha”, Trump shpjegoi shanset e tij varen nga një seri gjyqesh që fushata e tij i ka ngritur. 

/Insajderi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *