Apple planifikon për t’u larguar nga Kina

Është bërë e ditur se Apple ka qenë në bisedime me shtetin indian dhe se këto bisedime kanë për qëllim zhvendosjen deri në një të pestën e prodhimit të iPhone nga Kina në Indi gjatë pesë vjetëve të ardhshme.

Shumica e prodhimit do të ishte për eksport. Kjo do të përfaqësonte një ngritje masive të përpjekjeve të korporatës më të madhe amerikane me bazë në Cupertino për të zvogëluar varësinë e saj nga Kina, pas një raporti që kompania do të bëjë AirPods jashtë vendit për herë të parë.

Economic Times thotë se iPhone-të me vlerë deri në 40 miliardë dollarë mund të bëhen në Indi. Vetëm telefonat me vlerë 1.5 miliardë dollarë shiten në vend, që do të thotë se shumica e prodhimit do të destinohej për vendet e tjera, përcjell albinfo,ch.

/AI.CH/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *