SI TË MBRONI VETEN NGA HAJDUTËT E XHEPAVE?

Hajdutët e xhepave dalin në rrugë çdo ditë, dhe të mirët janë vërtet njerëz krijues që kanë shumë hile që rezultojnë me sukses. Në mënyrë që të mbrohemi, duhet të jemi aq dinak sa ata dhe t’i shohim gjërat nga këndvështrimi i tyre, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Mos tërhiqni para nga bankomatët jashtë

Bankomatët janë si magnet për xhepat, dhe ato madje mund të punojnë në çifte për t’ju tërhequr vëmendjen ndërsa njëri prej tyre ju rrëmben paratë. Gjithashtu, ka hajdutë që do të përpiqen të shohin numrin tuaj PIN dhe më pas të marrin portofolin tuaj.

Mos kontrolloni gjërat tuaja.

Mos e nxirrni telefonin ose portofolin tuaj vetëm për t’u siguruar që i keni akoma. Sytë e hajdutëve do të drejtohen drejt teje menjëherë. Nëse keni nevojë ta bëni, jini të qetë dhe diskret në lidhje me këtë në mënyrë që të mos u tregoni atyre se ku janë gjërat tuaja me vlerë.

Jini të vetëdijshëm për ata që lëvizin shumë shpejt në transportin publik.

Nëse jeni në një tren ose autobus dhe vëreni dikë që vazhdimisht endet lart e poshtë dhe me një ritëm të shpejtë, mbajini gjërat afër. Edhe më mirë, shtrëngoni çantën tuaj fort, pasi duart tuaja janë mjeti juaj mbrojtës këtu.

Kur një hajdut o e bën këtë, kjo është për shkak se ata po skanojnë mjedisin për çanta që kanë mbetur pa mbikëqyrje ose për ato që mund të kapen lehtësisht kur dalin në stacionin tjetër. Gjithashtu, kini kujdes nga ata që bëjnë lëvizje të vogla me duar dhe madje edhe me këmbë. Ata do ta përdorin këtë si një lloj shpërqendrimi trupor në mënyrë që të mos shihni kur të arrijnë të kapin diçka.

Blini rroba dhe aksesorë me xhepa të fshehtë.

Investoni disa para në veshje me xhepa të fshehtë. Këto mund të ulin shanset tuaja për t’u grabitur në rrugë. Ka shumë lloje të ndryshme që mund të blini, si xhaketa me xhepa brenda.

Mos ndaloni të shikoni kur dikush fillon të grindet.

Hajdutët e dinë se shumë njerëz nuk mund t’i rezistojnë tundimit për të shikuar njerëz që grinden. Kjo është arsyeja pse hajdutët mund të fillojnë një argument, duke shpresuar që të shpërqendrojnë turmën. Një tjetër xhepist do të shtyjë turmën dhe do të kap gjërat tuaja me vlerë.

Mënyra të tjera që ata mund të krijojnë shpërqendrime janë alivanosja.

/Insajderi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *