Pamja e Matterhorn do të hiqet nga çokollata Toblerone

pixabay

Mali ikonik Matterhorn i Zvicrës nuk do të jetë më në ambalazhin e çokollatës zvicerane

Mali ikonik Matterhorn i Zvicrës, i quajtur ndonjëherë “mali Toblerone”, do të zhduket nga paketimi i çokollatës së famshme zvicerane, pasi po prodhohet edhe jashtë vendit, përcjell albinfo.ch.

Fjalët “prodhuar në Zvicër” do të zhduken gjithashtu nga ambalazhet që do të prodhohen në Sllovaki, tha një zëdhënëse të premten, në përputhje me legjislacionin “zviceran”.

Zëdhënësja e grupit amerikan që zotëron markën Toblerone tha se në vend të kësaj, do të ketë një “llogo malore të modernizuar” dhe ariu i fshehur në anën e Matterhorn do të mbahet.

Nënshkrimi i themeluesit të Toblerone do të jetë gjithashtu i dukshëm. Zëdhënësja nuk tha nëse do të ndryshohej i gjithë paketimi apo vetëm ajo e çokollatës së prodhuar në Sllovaki.

Rregullore të rrepta për produktet “Swiss Made” janë në fuqi që nga viti 2017. Qëllimi është mbrojtja e markës “Swiss” nga abuzimi dhe garantimi i një avantazhi afatgjatë për kompanitë që prodhojnë në Zvicër.

Prodhimi i Toblerone në Bratislavë do të fillojë në tremujorin e tretë të këtij viti. Linja e prodhimit në Bernë, ku aktualisht prodhohet e gjithë çokollata Toblerone, do të vazhdojë.

E shpikur nga Theodor Tobler dhe Emil Baumann, Toblerone është prodhuar që nga viti 1908. Emri i saj është një kombinim i emrit të shpikësit të tij “Tobler” dhe “torrone”, emri italian i mjaltit dhe nugatit të bajames. Pas disa ndryshimeve të pronësisë, Toblerone tani prodhohet nga Grupi Mondelez.

/Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *